Taxi Wielkens

Innovatief op weg sinds 1990

Taxi Wielkens is opgericht in 1990 in Leiden en groeide uit tot een van de grootste taxibedrijven van de Leidse omgeving. En een van de meest innovatieve. Want sinds de oprichting heeft Wielkens nieuwe technologieën ingezet om de service te verhogen. Zo is onze service Taxi Reserveren Online uniek voor taxi’s in de regio. Met maar dan 50 auto’s zijn wij altijd snel ter plaatse in Leiden en omgeving wanneer u direct een taxi nodig heeft.

Meer dan personenvervoer

Naast het reguliere personenvervoer bieden we inmiddels ook services zoals directie taxi, taxibus voor groepen, airport service, rolstoeltaxi, leerlingenvervoer, zorgvervoer en WMO vervoer. Om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit leiden we zelf chauffeurs op voor al onze diensten. Opvallend detail: ons chauffeursbestand bestond in de beginjaren al voor 30% uit vrouwen. En dat in een toen nog typische mannenwereld.

Nieuwste ontwikkelingen

Taxi Wielkens loopt altijd voorop met de nieuwste ontwikkelingen. Zo hadden wij de eerste taxi’s die op aardgas reden. En wij experimenteerden ook als eerste met elektrische auto’s waarmee we inspeelden op de vraag naar milieuvriendelijke transportmiddelen.

Onze kwaliteit

Bij alles wat we doen staan de wensen en tevredenheid van klanten voorop. Sinds 2001 werken wij volgens de ISO 9001 normen. Daarmee waarborgen wij onze dienstverlening.

Gemak voor de klant

De geautomatiseerde rittenagenda en later de website waarop u online ritten kunt bestellen, zijn ontwikkeld om het gemak voor de klant te vergroten. Uiteraard kunt u in de taxi gebruik maken van verschillende betaalmethoden.

‘De basis van ons bedrijf is mensenkennis’

Directeur David Wielkens over Taxi Wielkens: “Tijdens mijn studie Biologie in Leiden, reed ik op de taxi als bijbaan. De meeste van mijn medestudenten gingen de horeca in, ik vond rijden veel leuker. Je ontmoet allerlei soorten mensen en je komt in de raarste situaties terecht waarin je soms ook wel je mannetje moet staan. Dat maakt rijden op een taxi zo bijzonder. Geen rit is hetzelfde.” Lees meer…

Taxi bestellen

Bij Taxi Wielkens kunt u eenvoudig en vooraf een taxi online reserveren. Heeft u direct een taxi nodig? Bel dan 071 – 589 05 03